Iedereen kent worstelingen. Jij toch ook? Praten over je worstelingen is niet zo makkelijk. Het maakt je kwetsbaar. Met Luctor et Emergo leer ik je er op een andere manier naar kijken. Het unieke kunstproject maakt worstelingen zichtbaar en bespreekbaar. Op die manier maken we van een worsteling een verbinding.

 

Lees hieronder over het ontstaan en het doel van de beelden, over de effecten en de resultaten. Laat je inspireren door de toepassingsmogelijkheden.

 

De geboorte 

Worstelingen zijn universeel. Mensen worstelen met thema’s als geweld, discriminatie en geloof en helaas zijn die thema’s nog steeds actueel. Ze verdelen onze samenleving. Overtuigingen en onwetendheid staan verbinding en begrip in de weg. Vol nieuwsgierigheid waagde ik me in de wereld van de worstelingen. Het resultaat: acht verhalende foto’s doordrenkt van Zeeuws DNA.

 

Beelden met een doel

Net als jij heb ik mijn persoonlijke worstelingen. Ze maken je eenzaam en zijn doordrenkt van schuld en schaamte. Daar wordt niemand beter van. Ik overwon mijn worstelingen door ze bespreekbaar te maken. Juist de dialoog laat schuld en schaamte smelten. Er ontstaat ruimte voor begrip en verbinding.

 

Het doel van Luctor et Emergo is simpel: de dialoog starten en zo een positieve injectie van saamhorigheid en verbinding geven aan onze samenleving. In groepen of individueel. Want ook een dialoog met jezelf herstelt verbindingen.

 

 

De effecten

De vraag is natuurlijk: hebben de beelden het beoogde effect?

Enkele reacties:

  • “Een indringende fotobeelden die cultuur en maatschappelijke uitdagingen verbindt.”– Ben de Reu, gedeputeerde cultuur, provincie Zeeland.
  • “Treffende foto’s! Boeiend wat ons beweegt en bezwaart.” – Anna Marina.
  • “Dat dialoog verbindt wisten wij al, maar dat óók zónder woorden kan is magnifiek!” – Cora en Anneke.

 

De verschillende toepassingsmogelijkheden 

  1. Tijdelijke tentoonstelling van de beelden in je [bedrijfs]pand.
  2. Inzet van fotobeelden met inspiratiesessie en dialoog. In te zetten bij events, [netwerk]bijeenkomsten, teambuilding of workshops.
  3. Inzet van fotobeelden als startpunt voor een [politieke] discussie of groepsgesprek.
  4. Inzet in instellingen en inrichtingen in de sociaal/agogische sector
  5. Ondersteunend materiaal bij [individuele] coachingstrajecten.

Neem contact met me op als je wilt overleggen hoe Luctor et Emergo inzetbaar is voor jouw event, school, organisatie of coachtraject.