Beste vastgeroeste organisaties,

Mag ik even wat delen? Soms denk ik weleens dat we doorslaan met al die richtlijnen, regelgeving en gedragsregels. Natuurlijk is het goed om grenzen te stellen en mensen en organisaties te beschermen. Maar té vaak zie ik dat dit onnodig veel tijd kost en dus té veel geld. Bovendien werkt het vaak ook nog eens averechts.

Helaas zitten veel bedrijven en instellingen nog in de greep van vaste structuren. Begrijpelijk, want decennialang hadden ze er succes mee. Routinematig zochten zij naar het keurig aangepast personeel, de mensen die netjes binnen de lijntjes kleuren. Deze mensen kunnen wel meer, maar passen zich aan. Netjes. Heel netjes. Alleen aanpassen aan de bestaande gewoonteregels is schadelijk voor de creativiteit, dus schadelijk voor het oplossen van problemen en dus schadelijk voor het bedrijf of instelling.

Wat dan? Nou, ga ook eens op zoek naar de outcasts, rebellen, authentieke ik-pas-mij-niet-aan types. Mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Vraag hun mening, hun visie en advies. En kijk dan maar eens wat er gebeurt.

Kleurrijke groet,

De Blauwe KameLeon